16 Şubat 2016 Salı

BEBEKLERE ALINABİLECEK ORTA HALLİ OYUNCAKLAR

Sevgili Blog,

Hemen hemen hepimiz buyuk bir heyecanla bebeklerımızı kucagımıza alacagımız gunu hayal ettık.
Nasıl olacaklar , neye benzeyecekler, cinsiyetleri ne olacak derken en buyuk duamız sağlıklı bir şekilde kucagımıza alabilmek oldu.
Sonra doğdular.Daha 3,50kg (ortalama) olmalarına rağmen bir odaları oldu.(Allah olmayanlara da en en guzelınden versin ) Muhtemelen sizinle yattılar ama olsun :) Bissürü bebe mavisi/ bebe pembesi eşya doldu evimiz.  Derken uyku oyuncagı, diş kaşıyıcısı, biberonu vs vs vs bi oda dolusu ıvır zıvır..Sonra bazılarına pişman oldunuz , bazılarına "ayy iyiki de almısım" dediniz.
Bir çalışan anne olarak, ona yetememe duygusu ne yazık ki tasıyorum. ve hep birşeyler almam gerekıyormusum gibi hissedıyorum. Çok buyuk paralar falan kazanmıyoruz. Orta halli bir aileyiz. İşte bu yuzden belki yardımım olur diye aldıklarımı sizlerle burada,pişman olduklarımı ve cok sevdıklerimizi, paylaşacagım.
Sevgilerimle ..

1-Playgro Dinozor Oyun Halısı


Cihangir burada tam 1 aylık :)  tabiki sadece bakmakla yetiniyor. 2. ve 7. aylar arasında  işimize yaramıştı. Üzerinde ki oyuncakları tutmaya calısarak el-göz koordinasyonu sağlıyor. Yıkanabiliyor olması ayrıca bir guzellik.6 ay once coook sevdıgım bir arkadasım doğum yapmıstı ona verdimSevdiklerimden biriydi ama bir altta ki oyuncagı aldıktan sonra " keşke bunu almasaymısım " dedim mi ? Vallahi dedim :) 








2-Bondigo Benimle Büyü Aktivite Masası


İşte bir oncekı yazımda bahsettiğim süper oyuncak :)
Cihangir 5 aylıkken falan almıstım bunu da.
Daha ayakta duramıyorken üst barı içe doğru cevrilebiliyor. Yanı oyun halısı görevi görüyor. basmaya başladıgında ise fotografta da gordugunuz gibi ayakta durup üzerindekılerle oynayabılıyor.Yürüme evresinde de iterek yürümeye calıstıgı zamanlar oldu. Oğlum 2 yasında ve hala ara sıra gidip gelip zaman gecırıyor. Ama dün akşam oynamak ıstedıgınde baktık ki sesı bır cıkıyor bır cıkmıyor. O kadar cok uzerine cıkıp yerlere fırlattı ki iyi bile dayandı bence :) bu akşam unutmadan pillerini cıkartıp kaldırayım bunu da :)









3-Benim İlk Arabam

İlk yaş doğum günü için almıstık. ufak ufak yurumeye baslamıstı. İş görür dedik. ama tam bir fiyasko.Üst barı tak dıye düşüyor, tekerlekleri cok gerıde oldugundanmıdır nedir bunda hiç yuruyememişti. Tutma yerine azcık yuklendiğinde hoop ön tarafı kalkıyordu
.Hala daha da pek yuzune bakmaz. Şimdi üzerindekı rakamları renkleri falan göstererek oynuyoruz ama sırf bunun için verılen paraya degmez bence.







4- İttir Götür

4.1 Playgro Zillli İttir Götür


Playgro nun bu oyuncagını sevıyor. topu nu cıkartarak daha cok oynuyoruz. topun içinde zili var.boyunu kısaltıp uzatabılıyorsunuz fiyatı da pahalı degıl. toyzzshop dan 25₺ civarına almıstım.













4.2 Tomy Yakala Fırlat
En En pişman oldugum , verdiğim paraya acıdıgım oyuncaklardan bir tanesi.
Boyu cok kısa oldugu için kullanışlı olmadı. alttan topu aldıgı kısım deseniz öyle yürürken falan olmuyor. fırlatması da en fazla 50cm olabılıyor. topları sert oldugu için halısız kısımlarda cok ses yapıyor. Kısacası, Cihangir ın bu oyuncakla olan ilişkisi sadece topları delıkten içeri sokmak.










5-Pilsan Kaydırak

15 Aylıkken almıştım. Aslında alırken cok da tereddüt etmiştim devrilir mi acaba diye. Ama hiç korktuğum gibi olmadı. su anda 27 aylık ve hala severek kayıyor, saklambaç oynarken arkasına altına gizlenıyor. Diğer salıncaklı kaydıraklar gibi yerde kaplamıyor. Tavsiyelerimden bir tanesidir. Fiyatı o zaman 85 ₺ ya almıstım ama şimdi 60₺ civarında olması lazım.










6-5-Pilsan Kaydırak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder